O zahraničnej politike štátu v podmienkach postmodernej spoločnosti - Škvrnda, František
Stručná charakteristika sociologického chápania postmoderny a postmodernizmu. Vybrané otázky protirečivosti vzťahu postmoderny a globalizácie. Postmodernistické teórie v medzinárodných vzťahoch. Vybrané otázky vplyvu postmoderny na zahraničnú politiku štátu. Zameranie postmodernizmu na malé diskurzy, ktoré sú odlišné od veľkých debát v teórii medzinárodných vzťahov. Porovnanie vybraných aspektov globalizácie a postmoderny.