Funkcie obchodu z makroekonomického pohľadu - Karasová, Katarína
Čiastočné opísanie jednotlivých funkcií z makroekonomického pohľadu. Odborníci zvyčajne rozlišujú tieto funkcie na dve skupiny, a to na funkcie základné a doplnkové. Analýza dvoch doplnkových makroekonomických funkcií obchodu, a to ovplyvňovanie trhu práce obchodom (ukazovateľ zamestnanosti) a stabilizovanie úrovne cien obchodom (ukazovateľ inflácie).