Marketing - nástroj zvyšovania konkurencieschopnosti regiónu - Hasprová, Mária, 1970-
Hospodársky rast SR vo veľkej miere závisí na schopnosti regiónov, miest a obcí vytvoriť na regionálnej a lokálnej úrovni pozitívne podnikateľské prostredie. Nevyhnutnosť existencie silného, dobre fungujúceho regiónu, mesta a obce v podmienkach trhového hospodárstva. Budovanie občianskej spoločnosti, upevňovanie sociálnej stability. Implementácia marketingu v riadení regiónov, miest a obcí - nevyhnutný nástroj na dosiahnutie žiadúcej ekonomickej budúcnosti regiónov, miest a obcí.