A predsa sa budú točiť ! - Prikryl, Pavol
Systém Galileo - európsky systém satelitnej navigácie. Je budovaný na rovnkých technických princípoch ako americký GPS a ruský GLONASS, s ktorými bude plne kompatibilný a budú sa vzájomne dopĺňať. Systém Galileo má slúžiť v prevažnej miere civilným účelom, má byť spustený do prevádzky v roku 2013. Jeho význam najmä pre logistiku. O služby Galilea prejavili záujem aj Čína, India, Južná Kórea, Izrael.