Marketingové výdavky pri zavádzaní nového produktu na trh - Mikušová, Nora, 1978-
Zavádzanie nového produktu z pohľadu firmy a priebeh jej výdavkov na reklamu v období, kedy je produkt na trhu úplnou novinkou. Autori uvažujú s monopolistickou firmou, keďže firma prichádza na trh s inovatívnym produktom a v prvej fáze jeho životného cyklu ešte nemá konkurenciu. Monopol napriek tomu chce, aby sa s jeho produktom oboznámilo čo najviac ľudí, na čo používa všetky marketingové nástroje. V modeli uvažujú s dynamickou cenou novinky a diskontovaným ziskom monopolu. Uvedenie optimálnej trajektórie miery výdavkov na reklamu a cien produkcie monopolu.