Výber organizačných foriem - Thomasová, Elena
Výber organizačných foriem patrí k významným organizačným rozhodnutiam. Typizácia organizačných foriem (funkcionálna organizácia, divízna organizácia, maticová organizácia). Kritériá výberu organizačnej formy. Faktory ovplyvňujúce výber organizačných foriem (faktory prostredia, systémové faktory, faktory úloh, faktory personálnych nositeľov akcií). Vpraxi sa podľa možnosti používajú nie zriedka zmiešané formy, aby sa synergicky využili prednosti jednotlivých organizačných foriem.