Ekológia ako súčasť marketingu v automobilovom priemysle - Mazúrová, Katarína
Keďže automobilový priemysel má nezanedbateľný podiel na produkcii CO2, je nevyhnutné prijať určité regulujúce opatrenia s cieľom znížiť škodlivosť automobilov na životné prostredie. Viaceré spoločnosti vyrábajúce automobily sa dokázali veľmi rýchlo prispôsobiť situácii a využiť ju vo svoj prospech. Do marketingu týchto spoločností sa stále viac dostáva faktor ekologickosti konkrétnych vozidiel. Vozidlá s alternatívnym pohonom si postupom času stále viac nachádzajú uplatnenie a postupne sa zvyšuje dopyt po týchto vozidlách. Tým, že sa propagácia šetrnosti voči životnému prostrediu stále častejšie objavuje, ľudia si viac uvedomujú aj svoju zodpovednosť a nechávajú sa ovplyvniť vo svojom výbere pri kúpe nového automobilu.