Transfer znalostí - Tichá, Ivana
Pojednanie o treansfere znalostí z rôznych uhlov s cieľom vymedziť úlohy, ktoré by mali zohrať univerzity, aby prispeli ku zvýšeniu konkurencieschopnosti európskej ekonomiky. Transfer znalostí zahrňuje široké spektrum činností od prítomnosti v médiách a na verejných akciách, cez participáciu na bilaterálnych projektoch, komerčnom výskume, až po prizvanie širšej verejnosti k úpravám študijných programov v záujme vyššej kvalifikácie absolventov. Kontext, v ktorom sa transfer znalostí odohráva a môže prispieť k zvýšeniu jeho efektívnosti. Kanály využívané pre prenos znalostí.