Vplyv európskych integračných procesov na finančný trh v SR - Šabíková, Ingrid
Cieľom EÚ v oblasti finančného trhu je vytvorenie jednotného trhu finančných služieb. Bol vypracovaný Akčný plán pre finančné služby. Vplyv európskych integračných procesov na finančný trh Slovenska. SR implementovala smernice pre finančné služby (FSAP) do slovenskej právnej úpravy. Rozsiahle zmeny si vyžiadala nielen legislatíva, ale zmenám sa prispôsobavali aj subjekty a inštitúcie pôsobiace na finančnom trhu. Ochrana investorov.