Ke kritice používaní konceptu solidarity a diskriminace v intertemporální analýze tzv. globálních problémů - Klaus, Václav
Predmet a metóda spoločenských vied verzus úvahy o verejnej politike. Od jednotlivca k organizácii a verejnej politike. Pojmy nespravodlivosť a diskriminácia. Frank Ramsey a jeho dedičstvo. Politická korektnosť a loajalita vedcov.