Od sociální odpovědnosti k sociální investici - Ondřejková, Kateřina
Firemná filantropia v USA. Možnosť daňovej uznateľnosti daru až do výšky 10 percent zisku pred zdanením. Individuálne dary - väčšia časť (90%) filantropie. Vynaložená investícia nazývaná aj ako sociálna investícia. Postoj firiem aj zamestnancov k ochrane životného prostredia. Návrat investícií v podobe lojálnosti zamestnancov aj v odozve okolitej komunity. Spoločenská zodpovednosť motivuje. Podpora venovaná neziskovým organizáciám.