Globálny pohľad na dynamiku svetovej ekonomiky v rokoch 2006 a 2007 a perspektívy na rok 2008 - Workie Tiruneh, Menbere
Veľkosť a zdroje ekonomického rastu svetovej ekonomiky. Klesajúci trend vplyvu vyspelých ekonomík na globálny rast hrubého domáceho produktu. Vývoj a perspektívy makroekonomickej stability svetovej ekonomiky. Vonkajšia ekonomická rovnováha. Príčiny deficitu bežného účtu platobnej bilancie USA. Kauzalita medzi menovým kurzom a saldom bežného účtu platobnej bilancie. Vývoj na trhu práce vo svetovej ekonomike. Výzvy a riziká budúceho vývoja svetovej ekonomiky.