Smernica 2007/60/ES o hodnotení a manažmente povodňových rizík nadobudla účinnosť - Halmo, Norbert
Návrh a schvaľovanie smernice. Úlohy vyplývajúce zo Smernice 2007/60/ES. Časový harmonogram implementácie Smernice 2007/60/ES. Smernica ukladá členským štátom Spoločenstva vykonávanie činností, ktoré sa budú permanentne prehodnocovať a aktualizovať podľa vývoja miery ohrozenia zdravia ľudí, životného prostredia, kultúrneho dedičstva a hospodárskej činnosti povodňami. Vyžaduje komplexné riešenie protipovodňovej ochrany na úrovni celých povodí. Úplné znenie Smernice 2007/60/ES.