Náčrt dôsledkov klimatickej zmeny na vodu v poľnohospodárstve - Hríbik, Ján
Podiel spotreby vody na zavlažovanie v poľnohospodárstve tvorí na Slovensku 70 percent. Vpyvy európskej legislatívy na rozvoj závlah. Centrálnym motívom ostáva také využívanie, exploatácia a ochrana vodných zdrojov, ktoré bude mať trvalo udržateľný charakter. Dôsledok klimatickej zmeny na rozvoj závlahového hospodárstva z aspektu dlhodobých časových horizontov sa prejavi v ich ďalšom rozširovaní, pri zvyšovaní podielu úsporných mikrozávlahových technológií.