Reformy a výzvy Európskej susedskej politiky - Báráňová-Čiderová, Denisa, 1977-
Analýza súčasných výziev Európskej susedskej politiky. Význam Európskej susedskej politiky, jej vývoj, prostriedky a ciele, medzinárodné dohody. Súčasná situácia, nové vyhliadky. Komparácia južnej a východnej dimenzie. Výsledok poukazuje najmä na to, do akej miery je reforma Európskej susedskej politiky funkčná, v čom spočívajú jej výhody, nedostatky, hlavné problémy a výzvy, resp. konkurenčné projekty do budúcnosti.