Príčiny a význam vzdelávania pracovníkov pôsobiacich v oblasti poisťovníctva v podmienkach Slovenskej republiky - Pastoráková, Erika, 1972-
Význam vzdelávania pracovníkov pôsobiacich v oblasti poisťovníctva, príčiny nutnosti kvalitného vzdelávania v tejto oblasti. Súvislosti vyplývajúce z kvalitnej, ale aj nekvalitnej prípravy pracovníkov v poisťovníctve, príklady aktuálnych potrieb v tejto oblasti. Celosvetovo je zaznamenávaný pokles počtu zamestnancov poisťovní, čím sa problematika stáva naliehavejšou v kontexte budovania znalostnej ekonomiky a uplatňovania Lisabonskej stratégie.