Vplyv poistenia na konkurencieschopnosť podniku - Palacková, Dana
Možnosti zvyšovania konkurencieschopnosti prostredníctvom poistenia, ktoré je považované za neoddeliteľnú súčasť strategického riadenia každého podniku. Podniky sú vystavené nespočetnému množstvu rizík, z ktorých niektoré možno efektívne riešiť práve poistením. Poistenie zodpovednosti za škodu, poistenie zodpovednosti za výrobok, poistenie zodpovednosti za škody na životnom prostredí, poistenie pre prípad prerušenia prevádzky. Negatívne následky podpoistenia.