Možnosti využitia virtualizácie IS pri výučbe počítačových sietí - Rublík, Martin
Virtualizácia hardvéru je dnes jedným z hlavných trendov pri nasadzovaní nových informačných systémov ako aj pri správe už existujúcich systémov. Výhody virtualizácie hardvéru spočívajú v jednoduchších metódach správy, zálohovania a migrovania. Virtualizácia hardvéru umožňuje jednoducho simulovať viacero počítačov, či celú počítačovú sieť pomocou jedného alebo menšieho počtu počítačov. Možnosti a výhody, ktoré táto technológia ponúka pri výučbe počítačových sietí. Obmedzenia a prípady, kedy táto pomôcka nie je vhodná.