Poľsko - náš severný sused - Cákoci, Rastislav
Poloha a fyzická geografia. Klíma, ochrana prírody. História, politika. Demografická charakteristika. Administratívne členenie a sídla. Hospodárstvo - poľnohospodárstvo, priemysel, doprava, cestovný ruch. Zahraničná politika a smerovanie Poľska.