Koncepcia zahraničnej politiky Ruskej federácie - Oleksik, Ivan
Rusko a jeho schopnosť integrovať sa do európskej ekonomiky. Prioritné úlohy zahraničnej politiky Ruskej federácie. Dôležitosť spolupráce a podpory stability a bezpečnosti. Snaha o vzájomne výhodnú spoluprácu s Áziou. Špecifiká obchodno-ekonomických vzťahov medzi Európskou úniou a Ruskom. Agresívna energetická politika. Rusko a WTO. Rozšírenie EÚ - nové európske spoločenstvo, ktoré má celoeurópsky charakter, ale bez účasti Ruska.