Pôsobnosť a postavenie Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky v procese riadenia zahraničnej politiky a diplomacie Slovenskej republiky - Foltín, Ján
Sedem priorít súčasného prezidenta v oblasti zahraničnej politiky - bezpečnosť krajiny, vzťahy so susednými krajinami, členstvo v EÚ, pôsobenie v OSN, partnerstvo s nástupníckymi štátmi bývalej Juhoslávie a krajinami SNŠ, prosperita Slovenska, budovanie národnej identity. Každý nový prezident Slovenska bude prostredníctvom definovania svojich osobných priorít a svojou osobnou aktivitou posúvať hranice pôsobnosti a postavenia Kancelárie prezidenta SR v oblasti riadenia zahraničnej politiky a diplomacie SR.