Globalizácia a vysokoškolské vzdelávanie - Plavčan, Peter
Globalizácia v novej ekonomike. Charakteristika novej ekonomiky. Príčiny a znaky globalizácie. Globalizácia a vysokoškolské vzdelávanie. Kladné stránky internacionalizácie vysokoškolského vzdelávania. Záporné stránky. Globalizácia ako univerzializácia a modernizácia vo vysokoškolskom vzdelávaní.