Firmy a štát - strategickí partneri v oblasti hospodárskej diplomacie ? - Mihók, Peter
Výklad pojmov diplomacia a hospodárska politika štátu. Slovenská diplomacia prakticky nevyužíva pozíciu slovenských predstaviteľov v medzinárodných mimovládnych vysoko vplyvných inštitúciách. Hospodárska politika štátu spolu s diplomaciou je na Slovensku o vytváraní priestoru, ochrane a presadzovaní záujmov slovenských firiem v bilaterálnej európskej a globálnej dimenzii.