Aktívna diplomacia pre 21. storočie - Peško, Marcel
Zmena postavenia, poslania a štýlu diplomacie. Demonopolizácia postavenia štátu v medzinárodných vzťahoch. Domestifikácia zahraničnej politiky. Nové úlohy diplomacie, diplomati ako manažéri globalizácie. Diplomacia a médiá, diplomacia a informačné technológie. Diplomacia ako služba občanom a podnikateľom. Verejná diplomacia. Aktuálna charakteristika umenia diplomacie. Modernizácia slovenskej zahraničnej služby - reakcia na súčasné výzvy. Moderný diplomat. Projekt TREFA. Diplomacia potrebuje zákon o zahraničnej službe a adekvátne prostriedky.