Hospodárska diplomacia - pohľad MH SR - Žiga, Peter
Ekonomická diplomacia ako organická súčasť jednotnej diplomacie. Ciele zahraničného obchodu. Podpora exportu patrí k prioritám hospodárskej politiky SR. Posilňovanie úlohy a rozvíjanie ministerstva hospodárstva v oblasti zahraničného obchodu. Obchodno-ekonomické oddelenia (OBEO) Zastupiteľských úradov SR - základné funkcie a úlohy. Medzivládne dohody o hospodárskej spolupráci. V súvislosti s prechodom SR do eurozóny sa očakáva nárast objemu realizovaného obchodu s krajinami EÚ a tým aj pozitívny efekt na prílev PZI. Obchodná a hospodárska spolupráca s rozvojovými krajinami Azie, Afriky a Latinskej Ameriky. Celkový počet zamestnancov OBEO a stálych misií v rozličných krajinách sveta v súčasnosti a vyhliadky do budúcich rokov.