Zákaznícky prístup v marketingovej stratégii - Lesáková, Dagmar, 1949-
Zákaznícky prístup k tvorbe marketingovej stratégie vo väzbe na vrcholový cieľ podnikania, ktorým je maximalizácia finančných výsledkov. Súvislosti medzi hodnotou zákazníka determinovanou posúdením životného cyklu zákazníka vo vzťahu ku konkrétnemu podniku a podnikovým výkonom. Päť zákaznícky orientovaných marketingových taktík:1. Výber vhodných zákazníkov 2. Spôsoby získania zákazníkov 3. Manažment multikanálového nákupu 4. Manažment vysoko nákladových zákazníkov 5. Spoločný manažment lojality a rentability.