Otvorenosť a pružnosť ekonomického systému a schopnosť jeho subjektu príjmať zmeny a využívať ich - Farkašovská, Mária
Nová poloha problému vzťahu medzi meniacimi sa podmienkami a schopnosťou ekonomických subjektov reagovať na zmeny v súvislosti s členstvom v EÚ.