Trh ropy opäť hrozí: staré výzvy, nové riziká - Baláž, Peter
Vysoká volatilita na svetovom ropnom trhu, faktory ovplyvňujúce cenu ropy. Najrozhodujúcejším ostáva dopyt. Čína sa relatívne ľahko vyrovnáva s extrémne vysokými cenami ropy, príčiny. Najnovšie strategické úvahy a adaptačné programy USA, EÚ, ale aj ázijských krajín o výške ceny ropy. Kurz dolára a cena ropy. Prognózy spotreby a cien ropy.