Interdisciplinární přístup k veřejné správě - Kovář, Jiří
Verejná správa zahŕňa činnosti miestnych alebo ústredných verejných orgánov, ktoré umožňujú verejnej správe účinne fungovať. Tieto činnosti sú: verejná správa a hospodárska a sociálna politika, činnosti pre spoločnosť ako celok a činnosti v oblasti povinného sociálneho zabezpečenia. Vedné odbory, ktoré vplývajú na fungovanie verejnej správy: právo, politológia, sociológia, psychológia, história, geografia. Systémový prístup k verejnej správe. Inštitucionálna a personálna štruktúra verejnej správy. Skúmanie verejnej správy z funkčného hľadiska.