Vybrané otázky medzinárodných investičných zmlúv - Vitteková, Anna
Medzinárodné investičné zmluvy (MIZ) sú vo všeobecnosti v prostredí medzinárodných ekonomických vzťahov prostriedkom podpory a ochrany medzinárodných investícií, ktorý v súčasnosti nadobúda novú podobu a rozmer. Úroveň medzinárodnoprávnej úpravy investičnej činnosti si vyžaduje normatívnu reflexiu čoraz intenzívnejšie prebiehajúcich procesov pohybu medzinárodného kapitálu, najmä v podmienkach investičných relácií vyspelých a menej rozvinutých krajín. Bilaterálne a multilaterálne investičné zmluvy. Autori sa venujú vybraným problémom postavenia a obsahovej koncepcie MIZ, pričom vo vzťahu k ich investičnému rozvojovému akcentu naznačujú aj najnovšie vývojové trendy danej medzinárodnoprávnej reglementácie.