Samostatné Slovensko ve středoevropském kontextu - Leška, Vladimír
Rozdielne vnímanie ponovembrových zmien v Československu. Nové impulzy v procese národného sebavedomia Slovákov. Nové rozmery starých problémov. Obavy z vývoja vzťahov mladého slovenského štátu s Maďarskom. Návrat Slovenska na cestu demokracie. Reformy a zahraničné investície. Predčasné parlamentné voľby v roku 2006 - sociálnodemokratická orientácia krajiny. Slovensko ako pevná súčasť integrovanej Európy.