Economic globalization and the "Power of place": strategic globalization and social dynamics of localization in transnational corporations - Kroeger, Frens
Nadnárodné spoločnosti (Transnational corporation - TNC) a globalizácia. Nadnárodné spoločnosti a štruktúra siete. TNC ako sieť a hierarchia. Globálna integrácia a lokálna zodpovednosť, kooperácia a súťaživosť. "Lokálnosť" ako silný zdroj. Formácia záujmových skupín v rámci nadnárodnej spoločnosti. Neformálna rezistencia a pasívna rezistencia. Produkcia ako "reálny" proces. Produkcia v "reálnom" priestore. Sociálna dynamika spoločnosti a "moc miesta".