Komparace vybraných finančních ukazatelů českých bank a jejich zahraničních vlastníků - Černohorská, Liběna
Komparácia finančnej situácie zvolených českých bánk prostredníctvom analýzy vybraných finančných ukazovateľov. Komparácia je zameraná na rentabilitu, ktorá je základom akéhokoľvek podnikania, čistú úrokovú maržu ako základného finančného ukazovateľa zhodnocovania získaných finančných zdrojov banky a ukazovateľa adekvátnosti kapitálu ako možného ukazovateľa finančnej stability banky a nevyhnutný zdroj ochrany banky pred insloventnosťou.