Čo nepoznáme, nemôžeme ani skontrolovať - Schlosser, Gabriel
Ochranné prvky európskeho platidla, dôležité pre verejnosť aj pre pokladníkov na overenie pravosti bankovky. Vodoznak, ochranný prúžok, sútlačová značka, holografický prúžok, medailón s hologramom a iné.