Činnosť Centrálneho kontaktného útvaru pre európsky boj proti podvodom v SR - Klátik, Jaroslav
Charakteristika európskeho úradu zaoberajúceho sa odhaľovaním podvodov a významom ochrany finančných záujmov Európskej únie zabezpečovanej aj na území Slovenskej republiky. Centrálny kontaktný útvar Európskeho úradu pre boj proti podvodom (OLAF) na Slovensku. EÚ od svojho počiatku bojuje proti kriminalite poškodzujúcej oprávnené finančné záujmy Európskych spoločenstiev (ES). AFCOS (Anti - fraud co-ordination service) - komunikácia, kooperácia, koordinácia. Základné funkcie OLAF.