Základné princípy modelu hypotekárnych záložných listov v Maďarsku a v Poľsku - Múčková, Viktória
Základné atribúty modelu hypotekárnych záložných listov v Maďarsku a v Poľsku. Podstata modelu spočíva v tom, že hypotekárne úvery sú financované prevažne prostredníctvom vydávania a predaja záložných listov hypotekárnou bankou. Právna úprava záložných listov umožňuje identifikovať spoločné aj rozdielne prvky systémov v oboch krajinách.