Plnenie fiskálnych kritérií pred vstupom do EMÚ, porovnanie Slovinska a Slovenska - Tučník, Miroslav
Kritérium stability verejných financií, vzájomné porovnanie rozdielov a východiskových pozícií Slovenska a Slovinska. Kompatibilné údaje k tejto téme v prípade Slovinska sú v tejto časti od roku 2000, použité údaje za Slovensko siahajú ešte k roku 1996.