K problematike kreditných derivátov - Čurlejová, Libuša
Kreditný derivát ako finančný nástroj umožňujúci investorovi zvýšiť alebo znížiť vystavenie sa kreditnému riziku. Emitent cenného papiera, na ktorý sa kontrakt vzťahuje, nie je súčasťou kontraktu. Využitie kreditné derivátov. Vyjadrenie pozitívneho alebo negatívneho názoru na vývoj kreditného rizika. Zníženie rizika vyplývajúceho z vlastníctva dlhopisov alebo úverov.