Economical network dynamics and environmental consideration in planning for renewable energy - Cebecauerová, Martina
Ekologické siete - pojem. Hodnotenie ekologickej stability krajiny. Dynamika ekologickej siete a hodnotenie jej zmien za posledných 50 rokov na vybranom území na Záhorí. Analýza zmien krajinnej pokrývky umožňuje identifikovať ekostabilizačnú sieť a ekologickú kvalitu krajiny. V prípade projektov obnoviteľných zdrojov energie je možné určiť potenciálne vhodné územia pre ich lokalizáciu, simulovať budúci vplyv na ekologickú stabilitu územia, hodnotiť potenciálnu fragmentáciu krajiny a zmeny spojitosti jej prvkov.