Migrácia ako dôležitý determinant budúceho vývoja na lokálnej úrovni - príklad Petržalky - Bleha, Branislav
Prognóza vývoja veľkých miest a ich častí - jedna z najdôležitejších výziev aplikovaného výskumu v oblasti populačných štúdií, demografie a populačnej geografie. Týka sa to hlavne nášho hlavného mesta - Bratislavy. Analýza súčasného stavu vývoja migrácie obyvateľov Petržalky - historické súvislosti, dynamika migrácie, migračné toky, charakter migrácie. Hypotézy budúceho vývoja migrácie obyvateľov Petržalky.