Sustainability at the regional level theory and application - Klapka, Pavel
Udržateľnosť sa v geografii chápe ako pojem, ktorý znamená také využívanie prírodných zdrojov, ktoré nepoškodzuje krajinné ekosystémy. Udržateľnosť hľadá optimálny vzťah medzi produktivitou a udržateľnou kapacitou týchto ekosystémov, medzi ochranou prírodných zdrojov a ekonomickým rozvojom. Cieľom článku je naznačiť možné geografické prístupy k problematike udržateľnosti na regionálnej úrovni. Teoretické závery a poznámky sú aplikované na región Krkonôš.