Súčasný stav implementácie pravidiel Basel II do slovenskej legislatívy - Rendek, Peter
V roku 2006 bol schválený zákon č. 644/2006 Z.z., ktorým bol novelizovaný zákon o bankách č. 483/2001 Z.z. Uvedenou novelou sa do slovenskej legislatívy implementovali smernice Európskej únie zavádzajúce pravidlá Basel II. Ďalšími právnymi normami zavádzajúcimi pravidlá Basel II sú opatrenia NBS, ktoré boli a sú postupne prijímané v priebehu rokov 2006 a 2007. Stav implementácie pravidiel Basel II v Slovenskej republike.