Analýza daňového zaťaženia práce po zavedení tzv. rovnej dane - Harumová, Anna, 1955-
Ciele poslednej daňovej reformy (2004), zavedenie rovnej dane. Daňové zaťaženie práce - podiel odvedenej dane na hrubom príjme zamestnanca. Výpočet efektívnej sadzby dane z príjmov u daňovníka - jednotlivca a daňovníka s 2 nezaopatrenými deťmi. Marginálna efektívna daňová sadzba - výpočet. Zavedenie rovnej dane v SR z pohľadu jednotlivcov a podnikov ruší progresívne zdanenie, ktoré doteraz postihovalo hlavne úspešnejších, teda s vyššími príjmami. Na druhej strane zavedenie rovnej dane zvýhodňuje skupinu s vyššími príjmami a znevýhodňuje skupinu jednotlivcov a podnikov s nižšími príjmami. Systém sa tak stal menej motivačný pre stredné príjmové skupiny.