Euro - a ako ďalej? - Sobek, Otto
Analýza príčin, ktoré viedli k vzniku Európskej menovej únie a jej doterajšie výsledky. Rozpor medzi jednotnou menovou politikou a samostatnou rozpočtovou politikou členských krajín EMÚ, ktorý neumožňuje spoľahlivo predpovedať ďalší vývoj tohto zoskupenia.