Sociální ekonomie v rámci dějin ekonomického myšlení - Dušková, Jitka
Historický vývoj sociálnej ekonómie ako jednej zo súčasných prístupov k ekonómii. Predchodcovia súčasnej sociálnej ekonómie s dielami, ktoré považujeme za myšlienkové zdroje súčasnej sociálnej ekonómie. Charakteristika výrazných rysov, ktoré ovplyvnili aktuálne smerovanie súčasného vývoja tohto prístupu.