Zaisťovacia politika Európskej únie - Veselovská, Stanislava, 1957-
Potreba jednotnej zaisťovacej politiky v rámci Európskej únie. Príprava jednotnej zaisťovacej politiky. Cieľ Smernice 2005/68/ES. Vývoj schvaľovania uvedenej Smernice. Dôvody vzniku jednotnej zaisťovacej politiky v krajinách EÚ.