Východiská a perspektívy maloobchodu na európskom trhu - Francová, Zuzana, 1971-
Faktory vplývajúce na rozvoj a formovanie obchodu. Marketing ako východisko ďalšieho rozvoja obchodu. Nové formy marketingu - vzťahový marketing, trade marketing, shopper marketing. Maloobchodný trh strednej a východnej Európy. Perspektívy vývoja maloobchodu. Využívanie IT ako najvýznamnejšia oblasť formovania maloobchodu a využívania tzv. alternatívnych distribučných kanálov. Využívanie systému viacerých distribučných kanálov. Ďalšie smerovanie maloobchodu a využívanie distribučných kanálov určuje spotrebiteľ. Závisí to od povahy produktu, potrieb a očakávaní zákazníkov.