<The> potential for polycentric development in the Centrope region - Mojžiš, Miroslav
Koncept polycentrického regionálneho rozvoja. "Tváre" polycentricizmu - príklady z Európy. Kľúčové faktory a charakteristiky. Definícia Centrope regiónu. Centrope - centrálny európsky euro-región. Pojem, geografický profil, ekonomická štruktúra, administratíva, demografická situácia, kultúra a identita. Analýza potenciálu pre polycentricizmus.