Fractal properties of the financial market - Vácha, Lukáš
Implementácia a dopady behaviorálneho prístupu v modeloch s heterogénnymi agentami za použitia tzv. worst out algoritmu (WOA). Tento algoritmus nahrádza stratégiu s nízkou výkonnosťou stratégiami novými. Prezentovaný model s heterogénnymi agentami zahrňuje možnosť meniť náladu investorov na finančnom trhu.