Význam a formy aktualizácie tém v predmete Interkultúrna komunikácia - Janíčková, Eva
V súčasnom procese globalizácie a internacionalizácie sa v oblasti vzdelávania objavuje mnoho podnetov a programov, ako primerane reagovať na stále sa zväčšujúcu kultúrnu mnohorakosť v Európe. Významnú úlohu zohrávajú aj zodpovedajúce formy aktualizácie vecného obsahu výučby, ktoré vychádzajú z ochoty porozumenia, odstránenia predsudkov a záujmu o iné kultúry, čo je cieľom podpory európskej dimenzie vo vzdelávaní. Je potrebné, aby vecný obsah predmetu Interkultúrna komunikácia bol koncipovaný ako orientačný vzdelávací rámec, v rámci ktorého sa neustále vynárajú aktuálne témy, ktoré vyplývajú z požiadaviek súčasného spoločenského vývoja.